nieuws

1 2 feel fit bij boeklancering Marion Meesters:

'de kracht van chi-running'

- vrijdag 16 mei 2014 -

- klik op plaatje voor de beelden van de boeklancering en de hardloopclinic -

 


 

Geslaagde workshop 'vitaliteit in beweging'

Op 18 maart verzorgden 12 feel fit, de zebra-fabriek en vital4me samen de workshop 'vitaliteit in beweging'. Als locatie was gekozen voor de inspirerende faciliteiten van atletiekcentrum Eef Kamerbeek in Eindhoven, de thuisbasis van 12 feel fit.

Tijdens de workshop was aandacht voor hoofd, lichaam, hart en ziel. Er was een rustmeting met persoonlijke terugkoppeling, een inleiding over duurbare inzetbaarheid, een oefening met coaching, een lezing over flow en een ademhalingsoefening. Kortom... een vol en inspirerend programma!

De deelnemers weten nu alles over eigen vitaliteit (zowel mentaal als fysiek) en zijn met nieuwe ideeën voor eigen organisatie naar huis gegaan.

Wil je meer weten over deze workshop of het programma 'vitaliteit in beweging' voor organisaties?

Neem contact op met danielle@zebra-fabriek.nl of info@12feelfit.nl

 


 

Runnersplaza najaar 2013

 

link naar hele artikel (blz 7): download hier de pdf

 


 

advertentie op www.eindhovenatletiek.nl 2013


 

EINDHOVEN ATLETIEK: persbericht aankondiging hardloopclinics

 

Hardlooptrainingen voorjaar 2013 door Luc Krotwaar

 

Marathonicoon Luc Krotwaar (7-voudig Nederlands kampioen op de marathon) gaat dit voorjaar hardlooptrainingen verzorgen voor zowel beginnende als gevorderde lopers. Je hoeft absoluut niet lid te zijn van een vereniging. Doel van deze loopcursus van 4 trainingen is je meer te laten halen uit je hardlooptrainingen en aansluitend een goede tijd te lopen tijdens de Burgh Karpenrun in Eindhoven. Tijdens de Karpenrun kun je kiezen uit een loop over 5 of 10 kilometer.

De trainingen worden gegeven op de fantastische nieuwe atletiekaccommodatie van Eindhoven Atletiek en Asterix Atletiek en staan open voor alle belangstellenden.

Tijdens de trainingen wordt ingegaan op een effectieve en plezierige manier van lopen waardoor ook je prestaties kunnen verbeteren.

Naast deze trainingen bestaat de mogelijkheid om in overleg met Luc ook een persoonlijk trainingsschema te krijgen. Als extra mogen de deelnemers op dinsdagavond ook gratis gebruik maken van het inloopspreekuur van sportmedisch centrum Sportplein Eindhoven. www.sportpleineindhoven.nl

De kosten voor deze 4 trainingen bedragen slechts 30 euro en zijn inclusief de inschrijving voor de Burgh Karpenrun op 21 juni.

De trainingen beginnen om 19.30 uur en zijn op de volgende data:
06-05
20-05
03-06
17-06

Inschrijven kan nu via joop.broeders@eindhovenatletiek.nl . Stuur een mailtje met je naam en je mailadres. Vervolgens wordt je met verdere informatie benaderd.

Je krijgt dus:

  • 4 Trainingen van Luc Krotwaar www.12feelfit.nl
  • Inschrijving voor de Burgh Karpenrun
  • Gratis sportmedisch inloopspreekuur Sportplein Eindhoven
  • Op aanvraag een persoonlijk trainingsschema

 


 

Aankondiging hardloopsymposium Einhoven - 13 april 2013 

 

 


 

12ff eindclinic van den Broek Intersport Eindhoven-City

(klik op afbeelding voor volledige aankondiging)

 


 

1 2 feel fit clinics september 2012

 (klik op afbeelding voor volledige aankondiging)

 


Marathonbolwerk Eindhoven - Luc Krotwaar

- column Runnersplaza -


Tilburg Sportstad, Rotterdam Sportstad, Eindhoven Sportstad, Apeldoorn Sportstad, Groningen Sportstad; tientallen Nederlandse steden afficheren zich als Sportstad wanneer er enkele mooie sportevenementen op de jaarkalender staan. Het zal u weinig verbazen dat ik het meest geinteresseerd ben in de sport marathon. Voor mij is de marathon geen onderdeel van- (de sport atletiek) maar een volwaardige op zichzelf staande sport. Een van de meest oorspronkelijke sporten uit de moderne tijd. Steden waar een mooie jaarlijkse marathon wordt georganiseerd, dat zijn dan ook echte sportsteden.
Eindhoven dus ook. Eindhoven heeft naast de marathon zelf, veel marathon historie. Cor Vriend en onder-getekende zijn samen goed voor 13 nationale marathonkampioenschappen. Een beetje ongelukkig getal, 13. Hiermee wil ik niet direct beweren dat er een Eindhovenaar moet opstaan om het getal 13 van het bord te vegen. Wel pleit ik ervoor van de regio Eindhoven een marathonbolwerk te maken. Een bolwerk bestaat uit mensen. Enkele mensen die de kar trekken en een boel mensen die de handschoen oppakken de sport marathon als wedstrijdsport te beoefenen.

Hardlopen staat in de top-3 van populairste sporten. Beweegredenen met hardlopen te starten zijn zelden er heel goed in te worden, kampioen te worden, laat staan er veel geld mee te verdienen. Vaak gaat het erom wat kilo’s te verliezen, te stoppen met roken of andere gezondheidsredenenen. Voor anderen is het aantrekkelijk een paar keer per week te rennen zonder vaste dagen en tijden. Weer anderen gaan juist wel samen lopen op vaste oefentijden en vinden sociale aspecten en onderlinge ondersteuning aantrekkelijk bij een loopgroep of atletiekverereniging.

Al deze mensen wens ik alle goeds toe. Maar als je me vraagt waar m’n sporthart het meest naar uitgaat, is dat toch naar het begeleiden van mannen en vrouwen (vanwege het bikkelgehalte van de marathon spreek ik liever niet van heren en dames), die de sport marathon beoefenen op wedstrijdniveau. Het gaat hier niet perse om halve professionals die wekelijks 6 keer trainen, maar gewoon om vrouwen en mannen die naast gezin en carriere tijd inplannen ook op marathongebied het beste uit zichzelf te halen.

Uit deze inleiding kun je opmaken dat ik mezelf aandien deze kar te trekken. Een kar die van Eindhoven een marathonbolwerk gaat maken. Aan verborgen agenda’s doe ik niet. Deze column kun je gewoon zien als onverbloemde oproep aan deze uitdaging mee te doen. Maak van de regio Eindhoven een marathonbolwerk. Haal het beste uit jezelf, zet je schroom opzij. Ben je goed op de 10 km? (sub 37.00 voor heren en sub 41.00 voor dames). Loop je een aardige halve marathon? (sub 1.21 voor heren en sub 1.28 voor dames. Dan kun je ook een echte sport kiezen en op marathonlopen gaan. Wees liever een vrouw dan een dame, liever een man dan een heer. Doel van deze uitdaging is de jaarlijkse sub 3 uurs-ranglijst uit het Runnersworld Magazine te verbreden met loopsters en lopers uit deze regio. Wat je er zelf aan hebt, naast voldoening en een bereconditie, is gelijkgestemde trainingspartners en professionele ondersteunende begeleiding. Het is gewoon lekker niet altijd alleen te moeten trainen, alleen maar omdat je zo snel kunt rennen.

Zelf ben ik marathontrainer bij Eindhoven Atletiek. Hier train ik de doelgroep zoals hierboven beschreven. Zij lopen allen onder de 3 uur, zijn lid van Eindhoven Atletiek en hebben elk een in grote mate geindividualiseerd trainingsschema als lid van de marathon kerngroep. Nieuw is dat 1 keer per week, voorlopig op donderdagen, de club-training een open karakter krijgt. Ben je nergens lid van, of ben je al lid van een andere club of loopgroep. Of ben je wel lid van Eindhoven Atletiek maar train je in een andere groep? Dan kun je vanaf nu in de maanden augustus en september (voor de najaars-marathons 2011) en februari en maart (voor de voorjaarsmarathons 2012) meetrainen. Je krijgt dan inspirerende en specifieke marathontrainingen voorgeschoteld. Je traint de andere dagen van de week gewoon bij je eigen club, loopgroep of voor jezelf. Natuurlijk krijg je alleen een individueel schema als je na een intakegesprek met mij besluit lid te worden van Eindhoven Atletiek en instroomt in de marathon kerngroep. Maar dit hoeft dus niet. Maak gebruik van kennis en ervaring, van steun en inspiratie van mij en ervaren trainingsmaatjes en doe er je voordeel mee.

Een bolwerk kneed en smeed je niet zomaar, daar heb je de juiste ingredienten en materialen voor nodig en vooral de juiste mensen. Echte vrouwen en echte mannen. Ben jij uit dat hout gesneden? Meld je aan via luckrotwaar@12feelfit.nl. Trainingen vinden plaats op en rondom het splinternieuwe Eef Kamerbeek Atletiekcentrum.


 - Zijn 1e succes boekte hij in 1985 bij de Nederlandse jeugdkampioenschappen veldlopen. Zijn echte doorbraak was in 1994 door het winnen van de 3000 m bij de Nederlandse indoorkampioenschappen en een zilveren medaille bij het NK veldlopen. Later dat jaar pakte hij een gouden medaille op de 10.000 m tijdens de Nederlandse kampioenschappen atletiek. In 1997 begon hij zich toe te leggen op de marathon. Hij werd 7 maal Nederlands kampioen op de marathon en 2 maal op de halve marathon. Ook was hij vijfmaal de snelste Nederlander op de marathon van Eindhoven. Zijn persoonlijk record op de marathon liep hij in 2:10.13 op de marathon van Fukuoka in 2003. Tegenwoordig is Luc marathoncoach bij Eindhoven Atletiek. -

 


 

Cohesie start met 1 2 feel fit beweegprogramma, zomer 2012

(verslag van een deelneemster)

Als je bij een organisatie werkt die hun klanten stimuleert om gezond te leven, dan kun je zelf natuurlijk niet achterblijven… Dus hebben we met een groep collega’s besloten een hardloopwedstrijd te gaan lopen met z’n allen. Ons eerste plan was 10 of 15 km binnen 2 maanden, maar al snel bleek dat niet realistisch, maar vooral ook niet gezond te zijn. Dus het nieuwe doel werd 5 km. En het werd ons ook duidelijk dat we er zonder begeleiding niet zouden komen.

En als je dan toch een hardlooptraject opstart, dan moet je het ook goed doen. Dus hebben we 12feel fit gevraagd ons traject te begeleiden. Met wekelijkse gezamenlijke trainingen, clinics over looptechniek, een persoonlijk trainingsschema en een sportmedische test pakken we het serieus aan. Maar wat tijdens de eerste training vooral blijkt is dat het ook erg leuk is!

De eerste 2 trainingen zijn inmiddels achter de rug. We beginnen langzaam te wennen aan het hardloop-jargon. En heel langzaam beginnen we te beseffen dat hardlopen meer inhoudt dan alleen maar zo hard mogelijk achter elkaar aan rennen.

Op 7 juli is het dan zover, dan gaan we met z’n allen een wedstrijd lopen! En we hebben er het volste vertrouwen in dat dat ons samen met 12fit gaat lukken.

 


 

1 2 feel fit coach Luc te gast in 'The Friday Move' BNR Nieuwsradio

- 13 april 2012 - 

 

 

klik voor de aankondiging op:

http://www.12feelfit.nl/sites/default/files//www.bnr_.nl_programma_fridaymove_958093-1204_friday-sport-hardlopen-met-de-witte-keniaan.pdf#overlay-context=users/webmaster

 


 

Lees onze nieuwste 1 2 feel fit column voor Runnersplaza magazine - zomer 2012: klik hiervoor op

http://www.12feelfit.nl/sites/default/files//runnersplaza-luc.pdf

 


 

-     Persbericht februari 2012     -

Aart Stigter en Luc Krotwaar werken samen met de Jaarbeurs Utrecht Marathon

 

-     samenwerking leidt tot businessrun-trajecten voor bedrijventeams     –

 

Nu de Jaarbeurs Utrecht Marathon voor de deur staat, slaan Luc (www.12feelfit.nl) en Aart (www.hardlopenisleuk.nl) de handen ineen om de voorbereiding van uw bedrijventeam te stroomlijnen. Met andere woorden te personaliseren en professionaliseren. De visie die hierachter zit is dat het deelnemen aan een businessrun geen trucje is, maar een proces. Hierin wordt op verantwoorde en motiverende wijze naar het evenement toegewerkt. Zij doen dit door het verzorgen van (een serie van) voorbereidingsclinics en compacte businessruntrajecten.

  • Voorbereidingsclinic: een interactieve lezing over een favoriet onderwerp wordt gekoppeld aan een inspirerende training. Dit geheel kan worden afgesloten met een hapje/ drankje, waarin op informele wijze allerlei vragen en zaken waar deelnemers tegenaan lopen over tafel gaan.
  • Businessruntraject: aan een overeen te komen aantal clinics worden maatschema’s gekoppeld richting d-day. De clinics dienen dan ter informatie, motivatie en in zo’n traject ook als evaluatiemoment. In het eropvolgende schema wordt info uit de clinic verwerkt als ook de input uit persoonlijke evaluaties. Bij grotere groepen kan er ook met groepsschema’s worden gewerkt. Hierbij is de verrassende en vernieuwende insteek, dat deze groepen niet op snelheidsnivo, maar belastbaarheidsnivo worden samengesteld.

Via info@UtrechTrent.nl kunt u gemakkelijk en snel in contact komen met beide heren. Zij komen graag bij u langs om een exclusief traject voor uw bedrijf te realiseren.  

 


 

-     TopSupport start samenwerking met 1 2 Feel Fit (persbericht)     -
Maandag 17 oktober 2011 13.48

Zaterdag 15 oktober 2011 gaf Luc Krotwaar, 7-voudig Nederlands kampioen marathon, het startschot voor de 17e TopSupport - Annaloop. Het startsein was tevens de symbolische start van de samenwerking tussen TopSupport en 1 2 Feel Fit.
1 2 Feel Fit is een initiatief van Luc Krotwaar en compagnon Peter Simon. De organisatie verzorgt hardloop- en gezondheidsbegeleiding voor bedrijven, met als doel om gezondheidsdoelen, zoals het terugdringen van ziekteverzuim, te bereiken.
Luc Krotwaar: ‘Bij goede looptraining is medische begeleiding belangrijk. Door de samenwerking met TopSupport als medisch partner, kunnen wij de loper een totaalpakket aanbieden. Bijvoorbeeld door het in kaart brengen van mogelijke gezondheidrisico's door middel van een gezondheidscheck en/of sportkeuring, alsmede het geven van gerichte advies bij blessures.

http://www.topsupport-anna.nl/